lautapeli tagged posts

Afrikan tähti

Afrikan tähti: Suomen suosituin lautapeli

Afrikan tähti on lautapeli, jossa pelaajat etsivät Afrikan mantereelta jalokiviä ja pyrkivät löytämään arvokkaimman niistä, Afrikan tähden. Peli on suunniteltu vuonna 1951 Kari Mannerlan toimesta, ja se on myynyt yli neljä miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Afrikan tähti on yksi Suomen tunnetuimmista ja rakastetuimmista lautapeleistä, ja se on ollut monen sukupolven yhteinen harrastus.

Pelin idea ja säännöt

Afrikan tähti -pelissä on 2–6 pelaajaa, jotka aloittavat pelin joko Tangerista tai Kairosta. Pelaajat liikkuvat Afrikan karttaa esittävällä pelilaudalla noppaa heittämällä ja kääntävät pahvisia kiekkoja, jotka paljastavat erilaisia aarteita...

Read More

8 syytä lautapelien nykyiseen suosioon nettipelien rinnalla

Kaikenlaisen pelaamisen suosio on korkeimmillaan kuin koskaan aikaisemmin. Konsoli- ja tietokonepelin rinnalle on ilmestynyt myös mobiilipelit, mutta yhä edelleen lautapelejäkin myydään erittäin runsaasti. Niiden myyntiluvut jopa kasvavat vuosi vuodelta.

Photo by Christopher Paul High on Unsplash

Taatusti nykyajan valossa nettipelien pelaaminen olisi se, joka veisi lautapelien paikan, mutta sitä ei ole tapahtunut. Mikä on sitten lautapelien salaisuus ja mistä syystä erilaisia lautapelejä myydään tänä päivänä enemmän kuin koskaan aikaisemmin? Lue artikkelimme ja saat vastaukset juuri näihin kysymyksiin.

1.  Lautapelit ovat antaneet inspiraatiota myös nettipeleihin

Lautapelejä pelattiin ennen nettipelejä, mutta lautapeleistä ei pääse eroon myöskään netiss...

Read More

Four Winds Mahjong

Mahjong - Lautapeli

Vuosisatoja Kiinassa pelattu mahjong rantautuu Suomipeleihin! Maailmallakin kiitosta saanutta Four Winds Mahjongia on tituleerattu jopa parhaaksi koskaan tehdyksi tietokone-mahjongiksi.

Itse peli on kuin ginirommia tai pokeria säväyksellä taktikointia ja strategiaa. Kyseessä EI siis ole ns. pasianssi-mahjong, jossa päällekkäin olevia tiiliä poistetaan tietyssä järjestyksessä.

Tekijä: Lagarto
Pelin kotisivu: http://www.4windsmj.com/
Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Demo (n. 30 €)
Alusta: Windows
Vaatimukset: Nykyaikainen pc-tietokone
Ilmestymisvuosi: 2007
Viimeisin versio: 2.01

Poiminta kävijäarvosteluista:

Daze 9/10

Four Winds on suppeassa kategoriassaan peli jota on vaikea moittia millään tavalla...

Read More