Lautapelit tagged posts

Afrikan tähti

Afrikan tähti: Suomen suosituin lautapeli

Afrikan tähti on lautapeli, jossa pelaajat etsivät Afrikan mantereelta jalokiviä ja pyrkivät löytämään arvokkaimman niistä, Afrikan tähden. Peli on suunniteltu vuonna 1951 Kari Mannerlan toimesta, ja se on myynyt yli neljä miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Afrikan tähti on yksi Suomen tunnetuimmista ja rakastetuimmista lautapeleistä, ja se on ollut monen sukupolven yhteinen harrastus.

Pelin idea ja säännöt

Afrikan tähti -pelissä on 2–6 pelaajaa, jotka aloittavat pelin joko Tangerista tai Kairosta. Pelaajat liikkuvat Afrikan karttaa esittävällä pelilaudalla noppaa heittämällä ja kääntävät pahvisia kiekkoja, jotka paljastavat erilaisia aarteita...

Read More

Tosielämän improvisoitua teatteria

Kun kerrot jollekin harrastavasi roolipelejä, niin perinteinen vastaus on kulmien nosto ja jutustelu käännetään hyvin nopeasti muihin aiheisiin. Kyseessä on harrastus, joka jakaa erittäin voimakkaasti mielipiteitä tai monet elävät täysin maailmassa, jossa sitä ei ole edes olemassa.

Sanasta tulee usein mieleen erilaiset tietokonepelit ja tapaamiset, jossa aikuiset ihmiset ovat naamiaisten tapaan kokoontuneet yhteen paikkaan. Roolipeleissä on kuitenkin kyse pelaajan mielikuvituksesta ja siitä kuinka nerokkaasti sitä osaa käyttää.

Hypätäänpä hetkeksi tämän salaperäisen ja jopa vaietun harrastuksen pariin.

Roolipelit – mitä se pitää sisällään?

Roolipelaaminen pitää sisällään monta eri tapaa harrastaa...

Read More

8 syytä lautapelien nykyiseen suosioon nettipelien rinnalla

Kaikenlaisen pelaamisen suosio on korkeimmillaan kuin koskaan aikaisemmin. Konsoli- ja tietokonepelin rinnalle on ilmestynyt myös mobiilipelit, mutta yhä edelleen lautapelejäkin myydään erittäin runsaasti. Niiden myyntiluvut jopa kasvavat vuosi vuodelta.

Photo by Christopher Paul High on Unsplash

Taatusti nykyajan valossa nettipelien pelaaminen olisi se, joka veisi lautapelien paikan, mutta sitä ei ole tapahtunut. Mikä on sitten lautapelien salaisuus ja mistä syystä erilaisia lautapelejä myydään tänä päivänä enemmän kuin koskaan aikaisemmin? Lue artikkelimme ja saat vastaukset juuri näihin kysymyksiin.

1.  Lautapelit ovat antaneet inspiraatiota myös nettipeleihin

Lautapelejä pelattiin ennen nettipelejä, mutta lautapeleistä ei pääse eroon myöskään netiss...

Read More

Afrikan Tähti

Arfikan Tähti
Tekijä: The Lost Spaceman of Refinition
Lajityyppi: Arcade
Lisenssi: Ilmainen
Alusta: Windows
Vaatimukset: Win9x/Me/NT/2000/XP, Pentium-prosessori
Ilmestymisvuosi: 1999
Viimeisin versio: 1.0
Avainsanat lautapeli

Tiivistelmä

2/10

3/10

Afrikan Tähti on mitäänsanomaton arpapeli, jonka idea on tuore mutta toteutus kehno. Peli on toteutettu niin hätäisesti, että siihen ei ole edes musiikkia ehditty säveltää. Afrikan Tähti on rahapelien ja arpojen ystäville sekä hetkellistä viihdettä hakeville ehkä kokeilemisen arvoinen viihdyke – pidempää peli-iloa etsiville peliä ei voi suositella.

Arvostelu

Afrikan Tähti on yksinkertainen peli, jossa on tarkoituksena raaputtaa Veikkauksen Afrikan tähti -arpaa ja lunastaa mahdollinen voitto...

Read More