simulaatio tagged posts

Cities: Skylines

Cities Skylines Kaupunginrakennuspeli

Cities: Skylines on suomalaisen Colossal Orderin kehittämä ja ruotsalaisen Paradox Interactiven julkaisema kaupunginrakennuspeli. Peli on julkaistu vuonna 2015 Linuxille, macOS:lle ja Windowsille. Lisäksi peli on julkaistu Nintendo Switchille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Konsoliversioiden käännökset on tehnyt Tantalus Media.

Colossal Orderin kaksi aiempaa Cities in Motion -peliä sijoittuivat valmiiksi rakennettuihin kaupunkeihin. Cities: Skylinesissa pelaaja voi muokata ja hallinnoida kaikkia osa-alueita kaupungissa.

Pelin tavoitteena on rakentaa menestyvä kaupunki kaavoittamalla asuinalueita ja suunnittelemalla hyvin toimiva infrastruktuuri ja tieverkosto...

Read More

City of Rauma

City of Rauma

City of Rauma on SimCitymäinen kaupunginrakennuspeli. Pelin tavoitteena on rakentaa kaupunki, jonka asukkaat ovat tyytyväisiä, eli asuinrakennusten lisäksi pitää ottaa huomioon viheralueet, julkiset palvelut ja muut juoksevat asiat.

Tekijä: Juho Ruohola, Matti Ruohola, Matti Mustonen
Pelin kotisivu: http://www.raumagame.com/
Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Alusta: WindowsMac
Vaatimukset: WinXP tai Mac OS X 10.2, vähintään 1024×768 resoluutio
Ilmestymisvuosi: 2007
Viimeisin versio: B 1.5 (2008)
Avainsanat simulaatio
naabip-naabip- 6/10

Tätä tuli joskus lehtijutun perusteella ensimmäisen kerran kokeiltua. Silloin en vielä hommaan juuri sisälle päässyt, joten tallentaen jätin pelin hetkeksi...

Read More

East India Company

East India Company

East India Companyssa olet valitsemasi kauppakomppanian johtaja, tehtävänäsi maailman mahtavimman kauppa- ja sotakonejärjestelmän pystyttäminen. Pelissä rakennetaan laivastoja, hallitaan kauppareittejä sekä käydään reaaliaikaista merisotaa. Konfliktit East India Companyn kahdeksan kansallisuuden välillä ovat vääjäämättömiä, joten imperiumia ei synnytetä ilman haasteita sekä tuskia.

Tekijä: Nitro Games
Pelin kotisivu: http://www.eic-game.com/
Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Demo (n. 37 €)
Alusta: Windows
Vaatimukset: 1,6 GHz, 128 Mt näytönohjain DirectX9- ja pixel shader 2.0 -tuella, 1 Gt RAM, Windows XP/Vista
Ilmestymisvuosi: 2009
Viimeisin versio: 1.06
Avainsanat kaupankäynti managerointi meri
Read More

Down By The Laituri

Down By The Laituri

Ajan patinoima DBTL on mukava festarisimulaatio, joka ei kuitenkaan suppeahkon sisällönsä vuoksi kestä useampia pelikertoja. Peli on kuitenkin vielä nykyäänkin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Tekijä: Skitso Productions
Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Alusta: DOS
Vaatimukset: 486 66 MHz, 4 Mt vapaata muistia, VESA 1.2 -yhteensopiva näytönohjain
Ilmestymisvuosi: 1997
Viimeisin versio: 1.02
Avainsanat dbtl managerointi simulaatio

Arvostelu

Arvostusta pelikansan keskuudessa Pac Brothers-pelillä niittäneen Skitso Productionsin varhaisempaa tuotantoa oleva Down By The Laituri on pysytellyt yhtenä pelatuimmista suomipeleistä jo vuodesta 1997 lähtien...

Read More