City of Rauma

City of Rauma

City of Rauma on SimCitymäinen kaupunginrakennuspeli. Pelin tavoitteena on rakentaa kaupunki, jonka asukkaat ovat tyytyväisiä, eli asuinrakennusten lisäksi pitää ottaa huomioon viheralueet, julkiset palvelut ja muut juoksevat asiat.

Tekijä: Juho Ruohola, Matti Ruohola, Matti Mustonen
Pelin kotisivu: http://www.raumagame.com/
Lajityyppi: Strategia
Lisenssi: Ilmainen
Alusta: WindowsMac
Vaatimukset: WinXP tai Mac OS X 10.2, vähintään 1024×768 resoluutio
Ilmestymisvuosi: 2007
Viimeisin versio: B 1.5 (2008)
Avainsanat simulaatio
naabip-naabip- 6/10

Tätä tuli joskus lehtijutun perusteella ensimmäisen kerran kokeiltua. Silloin en vielä hommaan juuri sisälle päässyt, joten tallentaen jätin pelin hetkeksi. Seuraavan aukaisun yhteydessä ilmeni etteipä peli edellisestä tallenuksesta tule jatkumaankaan ja kertoi seuraavaa:

”An exception of class NilObjectException was not handled. The application must shut down.”

Tässä tovi sitten tuli annettua pelille uusi mahdollisuus, ja tällä kertaa rakensin jo ihan isohkon ja varsin toimivan kaupunkikokonaisuuden. Harmi että sama virheilmoitus riisti minulta taas pitkäikäisemmän peli-ilon.

Kritiikkiä löytyy muualtakin. Esim. kameran liikuttaminen nuolinäppäimin on yhtä tuskaa, koska kuvakulma siirtyy palikka kerrallaan eteenpäin ja näin ollen saa kuvan pätkittämään epäselvästi. Joskus peli vieläpä tulkitsee ylöspäin liikuttamisen yhteydessä, että liikettä on myös sivullepäin ja kuva siirtyy samalla ylös sekä vasemmalle.

Mutta ei jätetä tätä pelkkiin haukkuihin. Ilman näitä paria ongelmaa pelihän jo lunastaisi lupaamansa täydellisesti.

Grafiikasta voidaan antaa plussaa. Vaikka tavaraa on loppujen lopuksi vähän, on siihen silti panostettu. Taloilta löytyy eri olomuotonsa, kuten rakennusvaihe, sekä remppatila. Samoiten metsä kasvaa hiljalleen tiheämmäksi. Nämä pienet yksityiskohdat eloittavat muuten hiljaista ja kiinteää maailmaa.

Hiljaisesta puheen ollen – peli ei mitään ääniryöppyilyä tarjoa. Muutamat äänieffektit mitä pelistä löytyy ovat nekin vaimeita yhtälailla kuin tasapaksu musiikintapainenkin mikä rallattelee taustalla.

Pelipaketin mukana tulee pieni manuaali kahdella kielellä. Se on kuvitettu hyvin ja näin ollen varsin selkeä. Pelaamista harjoitteleville se kätevää tavaraa. Myös itse peli on varsin pirteästi kuvitettu, joten alkuun pääsemisen kynnys ei mikään hirveän korkea ole. Loppujen lopuksihan tässä vain pelataan muutamien muuttujien varassa, ja etsitään tasapainoa. Eipä kokonaisuudeltaan mikään huono. Tekniset ongelmat rokottavat pisteitä, mutta kyllä tässä tapauksessa viisari keskiarvon yli värähtää.

24.09.2009 19:30

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

15 − fifteen =