Control

Control on suomalaisen Remedy Entertainmentin kehittämä ja 505 Gamesin julkaisema kolmannen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin 27. elokuuta 2019 Microsoft Windowsille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Pelin Windows-versio on julkaistu yksinoikeudella Epic Gamesin Epic Games Store -kauppapaikassa. Pilvipohjainen Nintendo Switch -versio pelistä julkaistiin lokakuussa 2020.

Peli tunnettiin aiemmin projektinimellä P7. Peli on yliluonnollinen toimintaseikkailupeli, joka sijoittuu yhdysvaltalaisen Federal Bureau of Controlin virastotaloon. Remedyn viestintäjohtaja Thomas Puhan mukaan peli korostaa pelattavuutta ja pelaajan vaikutusmahdollisuuksia aiempia Remedyn pelejä enemmän.

Jesse Faden saapuu eriskummallisen Federal Bureau of Controlin The Oldest House -nimiseen päämajaan. Alkumetreiltä lähtien on selvää, ettei kyseessä ole ihan jokapäiväinen virasto. Sen sijaan kasvoton ja brutaali betonirakennus kätkee sisuksiinsa valtavia paranormaaleja mysteereitä.

Controlin maailmassa maailmankaikkeus on täynnä voimia, olentoja ja ulottuvuuksia. Ihmiskunnan suojaksi ja satunnaisten outojen ja todellisuuden lakeja rikkovien ilmiöiden jälkien siivoamiseksi on perustettu Hallintavirasto, huippusalainen varjo-organisaatio, jonka tukikohtaan, Federal Bureau of Control (FBC) -rakennukseen peli sijoittuu.

Controlin tarina nappaa mukaansa heti ensimetreiltä lähtien ja Max Payneista, Alan Wakesta ja Quantum Breakista tutun käsikirjoittaja Sam Laken kädenjälki näkyy tarinassa selvästi. Brutaali ja ulkomuotoaan jatkuvasti muuttava The Oldest House on selkäpiitä karmiva paikka ja onnistuu tuntumaan ahdistavalta, mutta kutsuu silti pelaajan tutkimaan mysteereitään.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

nine + 13 =