Netto

Jokeripokeri Jokeri pelikortti

Netto on Antti Karttusen tekemä korttipeli, joka sisältää kolme RAY:n rahapeliä: Jokeripokeri, Ässäpokeri ja Pokeri 200. Netto ei ole graafisesti kaunis, mutta vastaa toiminnaltaan esikuviaan. Netto onkin hyvää viihdettä rahapelien korvikkeeksi ilman aitoja rahavoittoja.

Tekijä: Antti Karttunen
Pelin kotisivu:
Lajityyppi: Taitopeli
Lisenssi: Ilmainen
Alusta: Windows
Vaatimukset: 486 50 MHz, Windows 95
Ilmestymisvuosi: 1998
Viimeisin versio: 1.01
Avainsanat korttipeli

RAY:n peliautomaatit on suunniteltu tuottamaan rahaa ja antavat 5 € panoksesta keskimäärin 4,4 € takaisin. Välillä pelaajalla saattaa kuitenkin olla voittoputki päällä, joka innostaa pelaamaan pokeria aina uudelleen. Rahapeleistä ehkä juuri pokerit ovat kiinnosavimpia, koska ne antavat pelaajalle suuremman valinnan pelituokseen, kuin esim. pelaamalla hedelmäpelejä. Nettoa pelaamalla onnistuu RAY:n pokeripelien pelaaminen ilman huolta rahan menetyksestä. Neton pokeritarjontaan kuuluvat Jokeripokeri, Ässäpokeri ja Pokeri 200

Esikuvilleen uskollinen

Jos pokerista ei ole aikaisempaa pelikokemusta, on hyvä lukea pokerin säännöt ja välttää aloittelijan virheet. RAY:n pokeriautomaateissa on säännöt sovitettu normaalisti yhdelle

pelaajalle jossa kaikista yhdistelmistä tulee tietynlainen voitto panokset mukaisesti, poislukien kuitenkin parin. Pelikoneen voittotaulukko pohjautuu todennäköisyyksiin, jotta pelaaja ei jää pidemmän päälle voitolle.

Hyvänä esimerkkinä värisuorasta kuuluisi todennäköisyyksien mukaisesti voittaa paljon enemmän, kuin pelissä voitetaan. Peli sisältää tietysti myös pokerista tutun tuplauksen, jossa arvataan onko seuraava kortti alle vai yli 7. Oikein arvaamalla voittosumma tuplaantuu, kun väärällä kortilla rahat menetetään.

Voittosummat voidaan koska tahansa nostaa itselleen. Eri peliautomaateissa on myös muutamia eroavaisuuksia, kuten Jokeripokerin jokereiden mukanaolo, Ässäpokerissa ässäparilla saa voiton ja Pokeri 200:ssa Päävoitto on tuplana.

Netto on suhteellisen tarkka kopio RAY:n alkuperäisistä peliautomaateista, eikä peli poikkea näistä. Pokerikoneiden pelaaminen onnistuu näppärästi hiirellä painelemalla pokeriautomaattien tuttuja nappuloita. Pelikoneet toimivat täysin samalla tavalla, kuin aidotkin RAY:n koneet.

Pelin grafiikka ei ole kuitenkaan silmiä hivelevää ja animaatiot ovat melko kankeasti toteutettuja. Korttien kuvat ovat Windowsin Pasianssin tasoa heikommat. Automaattien muut grafiikat ovat lähinnä vain viivoja. Voitonmaksussa esiintyvät äänitehosteet ovat melko piinaavia ja satunnaisesti peli saattaa jumiutua. Äänimaailman saa kuitenkin kytkettyä helposti pois asetuksista. Kyseiset puutteet eivät häiritse itse pelaamista, vaan täytyy myöntää, että nettipokerin pelaamisella on etunsa.

 

Kuin kala koukussa

On ymmärrettävää miksi jotkut menettävät pokeria pelaamalla omaisuuden. Netossakin innostus usein pakottaa pelaajan kokeilemaan vielä muutaman kerran, eikä pelaamisen maksuttomuus yhtään pienennä pelihaluja. Tosin voitotkaan eivät ole näytön pikseleitä kummosempia.

Nettoa pelatessa ei huomaa erityisemmin, että voittoja tulisi sen useammin tai
harvemmin, kuin RAY:n pelikoneissa, joka tukee väittämää, että pelikoneet arpovat kortit satunnaisesti pelaajan menestyksestä riippumatta, toisin kuin monet väittävät.
Netto sisältää myös pienen uramoodin, jossa pelaajalla on käytössään 20 markkaa, jota pystyy lähtemään kartuttamaan Neton eri pelikoneiden voimalla. Voittorahoilla voidaan pelata niin kauan, kunnes rahat riittävät, tai peli voidaan lopettaa, jonka jälkeen pelaajalla on mahdollisuus päästä ennätyslistoille. Neton peliuraa olisi voitu hieman kehitellä enemmän, koska se tuntuu tällä hetkellä hieman pelistä irralliselta. Nettoon olisi ollut mukava lisä saada myös pari uutta pokeriautomaattia, kuten Kakkospokeri.

Mukiinmenevä paketti

Heikoista grafiikoista huolimatta Netto on hauska peli, koska se toimii niinkuin RAY:n pokerikoneet, eikä bugeja ole havaittavissa. Tosin RAY:llä on jo pelattavana ilmaiseksi tai rahalla useita ilmaisia rahapelejä selaimessa.

Antti Laaksonen, 08.01.2004

 

Arvosana

HyvääHyvää

  • Esikuvilleen aito
  • Pokerin tenho

HuonoaHuonoa

  • Puutteellinen grafiikka

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

15 − 9 =