Noita

Noita on helsinkiläisen Nolla Gamesin kehittämä toimintaseikkailupeli, joka on julkaistu vuonna 2020 Microsoft Windowsille. Peli julkaistiin ennakkojulkaisuna 24. syyskuuta 2019 ja täytenä versiona 15. lokakuuta 2020. Peli sai kriitikoilta positiivisen vastaanoton.

Noita on kepeä roguelite-tasohyppelypeli, jossa pelaajan on tarkoitus luovia tiensä läpi useiden luolastojen ja tuhota pohjalla piileskelevä pomo. Se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä luolastot on ladattu täyteen räjähtäviä tynnyreitä, konekivääreillä ja singoilla aseistettuja hiisiä ja ties mitä muita vaaroja.

Koska Noita on proseduraalisesti generoitu peli, jokainen pelikerta on ainutkertainen. Erilaisten luolastotyyppien järjestys on aina sama, mutta niiden pohjapiirustus ja sisältö luodaan uusiksi joka kerralle. Mukaan mahtuu runsaasti yllätyksiä, koska joillakin pelikerroilla edessä voi olla vaikkapa pilkkopimeitä luolastoja tai tappavia säteilyannoksia joka puolella.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

9 − 2 =