Mitkä varusteet tukevat tietokoneella pelaamista?

Kun pelaamisesta tulee harrastus syttyy monelle into ryhtyä hankkimaan lisävarusteita pelisessioiden tueksi. Mutta mitä pelaajan kannattaa hankkia ja miksi? Tietysti monet asiat ovat makukysymys, mutta jotkut perusasiat on hyvä olla.

Liikkeelle pääsee edullisilla vaihtoehdoilla, mutta kun pelitunteja kertyy enemmän, on hyvä varustautua ja taata lisää mukavuutta. Listasimme ne monen pelaajan pelipöydältä löytyvät varusteet.

Pexels

Läppäri on kätevä myös matkalla

Vaikka moni päättää pystyttää kotiinsa pelistudion, johon kuuluu vankka pöytäkone, on joissakin tilanteissa läppäri vain parempi vaihtoehto. Esimerkiksi pidemmällä loma- tai työmatkalla voi läppärille olla muutenkin käyttöä, joten on hyvä valita heti sellainen kone, joka kestää järeämpiäkin videopelejä.

Pelikoneessa on ehdottomasti hyvä olla korkea FPS eli ruudunpäivitysnopeus, mikä kertoo, kuinka monta kertaa kone päivittää kuvaa sekunnin aikana. Korkea FPS on yli 60, mutta korkeimmat ovat jopa yli 250+. Se, kuinka korkea ruudunpäivitysnopeuden täytyy olla, määräytyy kuitenkin sen mukaan minkä tyyppisiä pelejä pelaa.

Raskaammat videopelit vaativat yleensä hieman järeämmän pelikannettavan. Mutta esimerkiksi rahapelejä pelattaessa nettikasino tarjoaa hyvät puitteet pelien pelaamiseen peruskannettavalla, sillä pelit ovat korkeasta graaffisesta laadustaan huolimatta kevyitä pelata tietokoneen selaimella ja jopa mobiilisti.

Pelihiirimatto mahdollistaa tarkat liikkeet

Heti ensimmäisenä ei ehkä tule mieleen hankkia uutta hiirimattoa pelaamistarkoitukseen, mutta itseasiassa se on yksi tärkeimmistä välineistä kun tavoitteena on nopeat ja sulavat liikkeet. Spesiaaleissa pelihiirimatoissa kitka on vähäistä, joten hiiri liikkuu hallitusti, eikä se jarruttele.

Hiirelle tarkoitettuja mattoja saa pelitarkoitukseen myös rannetuellisena, mikä soveltuu myös pitkiin pelisessioihin sen ergonomisuutensa ansiosta. Hiirimattoa valittaessa kannattaa ottaa huomioon oman käden liike pelattaessa, mikäli olet tottunut tekemään laajoja liikkeitä tai ehkäpä liike on pikkutarkkaa eikä liiku paljoa.

Kuulokkeet luovat

Peleihin saa luotua uuden tunnelman pelkästään hankkimalla pelikuulokkeet. Markkinoiden parhaat pelikuulokkeet sisältävät vastamelutoiminnon, erinomaisen äänenlaadun sekä erinomaiset puitteet kommunikoinnille.

Mikäli käyttää pelaamisessa pelilaseja, markkinoilta löytyy myös kuulokkeita, jotka pystyy säätämään lasien kanssa toimiviksi. Ei tarvitse edes lähteä erikoisliikkeeseen, vaan omaan käyttöön sopivat kuulokkeet saa ostettua netistä tai hyvinvarustelluista tavarataloistakin, sillä ne ovat todella suosittuja pelaajien kesken.

Silmille lisäaikaa pelilaseilla

Kun perustarvikkeet alkavat olemaan kasassa, voi keskittyä hankkimaan muita lisätarvikkeita kuten pelilasit, jotka vähentävät silmien väsymistä tietokoneen sinisestä ruudun valosta. Pelaajat kokevat myös lasien parantavan silmien hyvinvoinnin lisäksi niiden tarkkuutta sekä itse reaktiokykyä.

Laadukkaitakin pelaamiseen tarkoitettuja silmälaseja saa ostettua edulliseen hintaan, joten ne ovat usein pelaajien ostoslistan kärjessä. Monipuolisen niistä tekee myös monikäyttöisyys, sillä laseja voidaan käyttää muuhunkin tietokoneella työskentelyyn.

Pelituoli kruunaa pelihetket

Kukapa ei olisi käynyt testaamassa digiliikkeiden tai tavaratalojen peliosastolla näytillä olevia ekstramukavia pelituoleja. Liikkeiden myynnissä olevien ergonomisten tuolien hintalappu saattaa yllättää, sillä ne ovat suhteellisen kohtuuhintaisia ja pienelläkin budjetilla saa itselleen mukavan asennon.

Markkinoilla nähdään useita pelituoleja, joista tosin osa pysyy suosittujen kärjessä vuodesta toiseen, eikä ihme – suosituimmat tuolit on todettu erinomaisiksi niin mukavuuden kuin kestävyydenkin suhteen.

Pexels

Nopea nettiyhteys

Tarvittavaan nettiyhteyteen vaikuttaa toki moni asia kuten mikäli linjoilla on useampi henkilö, mutta sitäkin oleellisempi asia on ladattavan tiedon määrä. Online-pelaamiseen tarvitaan keskinopeaa yhteyttä, eli 5 Mbps ylöspäin.

Pelikonsolit vaativat jo 150-250 Mbps nopeuden, joka riittää myös vaativaan käyttöön. Mikäli online-pelaamista harrastaa enemmän, korkean nopeuden verkkoyhteys tulee myös tarpeeseen. Suomalaisissa kodeissa useimmat wifi yhteydet ovat jo valmiiksi 5G yhteyksiä, joten ruuhkautumista ei tule.

Varusteet tuovat lisämukavuutta

Vaikka pelaamiseen riittää vain netillä varusteltu tietokone tai mobiililaite, saattaa lisävarusteiden hankinta tulla kyseeseen kun pelitunteja alkaa kertymään enemmän.

Hankittavat varusteet riippuvat pitkälti omista mieltymyksistään, mutta toki useimmat pelaajat päätyvät hankkimaan tiettyjä perusasioita. Varusteet pelaamiseen saa edullisesti, mutta niihin on myös mahdollista panostaa.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

seventeen + twelve =